• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн



    » » Презентація до Дня Соборності України для учнів початкових класів. "І дорослий знає й дитина - Україна в нас - єдина!"



    Презентація до Дня Соборності України для учнів початкових класів. "І дорослий знає й дитина - Україна в нас - єдина!"
    • 18-01-2022, 20:31
    • 16 707
    • 0
    Презентація до Дня Соборності України для учнів початкових класів. 
    "І дорослий знає й дитина - Україна в нас - єдина!"
    Можливо діти ще не все зрозуміють, але спробувала в доступній формі показати важливість свята. Створення емоційної ситуації на уроці за вчителем.

    99 років тому в цей день на Софійському майдані в Києві було урочисто проголошено Акт злуки. Українці ЗУНР та УНР об'єдналися під єдиним прапором. З тих пір 22 січня - національне свято. Саме зараз нам, як ніколи, потрібно об'єднатися заради майбутнього, заради незалежної, вільної України.

    Вагон-музей у Фастові, в якому делегації УНР та ЗУНР у 1919 році підписали акт Злуки українських земель.

    Ми всі різні, але нас об'єднують спільні цінності, спільні ідеали. Ми – велика міцна родина всіх громадян України. Від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня - Україна неподільна, соборна і єдина!

    «Живий» ланцюг єднання Перший знаменний "живий" ланцюг відбувся в переддень цієї дати 1990 року. Тоді він з'єднав Київ та Львів руками 450 тис. Людей. Мільйони українців вишикувалися у живий ланцюг від Києва до Львова як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.

    «Словничкова скринька» Незалежність – не залежить від кого-, чого-небудь, не підкоряється комусь-, чомусь. Єдність – тісний зв'язок, згуртованість, цілісність, неподільність. Соборність – об'єднаність, неподільність.

    Вишиванки України підзаголовок.

    Вірші про Україну БАТЬКІВЩИНА Моя рідна Батьківщина Має назву Україна. В мене й нація своя – Українець в мами я. Є у мене й рідна мова, Де вкраїнське кожне слово. О.Довгий

    ЯК ТИ ЛЮБИШ УКРАЇНУ? — Як ти любиш Україну, Мій маленький друже? — Нашу рідну Україну Люблю дуже, дуже! — З Україною нікого В світі не боюся. І щоранку я до Бога За неї молюся. Щоб була щаслива, дуже, Щоб була багата. Я люблю її так дуже, Як маму і тата. О. Лупій

    ПРО УКРАЇНУ Я тримаю у руці Кольорові олівці. Хочу я намалювати Кримські гори і Карпати. Степ і пагорби Дніпрові,І озера, і іброви, І веселку, і калину, Чорне море і Дунай – Все це наша Україна, Наш чудовий край.

    Створюємо символічний «ланцюг єдності» з жовто-блакитних стрічок Я синьо-жовту стрічку бережу Тулю до серця, ніжно пригортаю, Немов молитву щиру і святу Любов'ю кожне слово зігріваю… Г.Коризма

    Виставка малюнків «Єдина країна»

    Автор матеріалу: Трофименко Світлана Василівна




    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Метод-кабінет / Класним керівникам / Початкові класи / Майстер презентації

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.