• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн
      Зараз на сайті: 54
      Наші гості: 53

      Користувачі: 
      - отсутствуют

      Пошукові системи на сайті: 


       Останні наші відвідувачі: 
      - отсутствуют



    » » Тексти контрольних диктантів з української мови для 3 класу



    Тексти контрольних диктантів з української мови для 3 класу
    • 3-11-2021, 16:28
    • 13 220
    • 0
    Тексти контрольних диктантів з української мови для 3 класу

    Тексти контрольних диктантів з української мови для 3 класу. Обсяги текстів для диктантів 50-70 слів. При оцінюванні диктантів береться до уваги грамотність, каліграфія і культура оформлення письмової роботи: від оцінки за грамотність віднімається 1-2 бали за помилки в написанні букв і їх з’єднань та недотримання культури оформлення письмової роботи.

    Обсяги текстів для диктантів 50-70 слів. При оцінюванні диктантів береться до уваги грамотність, каліграфія і культура оформлення письмової роботи: від оцінки за грамотність віднімається 1-2 бали за помилки в написанні букв і їх з’єднань та недотримання культури оформлення письмової роботи. Слова, правопис яких ще не вивчено, подано жирним шрифтом.
    1 семестр

    Пугач
    Пугач – найбільший серед сов. Його маса понад три кілограми. Темної ночі в лісі чути незвичайний крик пугача, який змінюється верещанням, схожий на регіт.

    Часом крик нагадує плач дитини чи нявчання кішки. Такий неприємний крик птаха викликає різні забобони, лякає людей.

    У неволі птах приживається важко. Ловить гризунів, слабких і хворих тварин. Цей оригінальний птах дуже рідкісний. В Україні залишилося всього кілька десятків пар пугачів, тож їх треба оберігати.(69 слів)

    Граченята
    Дитинство моє минало в українському селі. Для нас кожна пташинка, кожна ящірка, метелик були невід’ємною частиною нашого життя. Край села на високих тополях гніздилася колонія граків. Кожного року одне з пухнастих граченят випадало з гнізда. Ми завжди їх підбирали і вигодовували вдома. Граченята швидко звикали до людей і за обідом неодмінно злітали комусь на плече, сподіваючись на смачний шматочок. (60 слів)

    Сонячний день
    Сонячний день на початку літа. Я гуляю в березовому ліску. Усе навкруги, ніби купається, хлюпається в золотистих хвилях тепла та світла. Наді мною танцюють гілки беріз. Листя на них здається то смарагдовим, то зовсім золотим. А внизу під березами на траві лежать легкі синюваті тіні. І світлі зайчики, мов відображення сонця у воді, біжать один за одним по траві, по доріжкам. Сонце і в небі, і на землі. (70 слів)

    Моя Батьківщина
    Україна — це моя рідна земля. Вона розбуджена бурхливою грозою. Красива і уквітчана ця земля весною. Щедра і різнобарвна восени. Строга і засніжена зимою. Солодка і пахуча в теплі літні дні. Понад дорогами стоять явори багатирями. Високі гори вдивляються в синю височінь. Сивовусий Дніпро пливе через усю українську землю. Він поспішає розказати Чорному морю про гостинність її народу. (59 слів)

    2 семестр

    Криниці
    Криниці. З якою пошаною оспівано їх у піснях, возвеличень в легендах! Скільки їх на безмежній українській землі! А яка криниця без зелені? Традиційно біля неї висаджують калину. Деревце прикрашає місце і оберігає воду від спеки. У дбайливих господарів біля кринички стоїть чепурненька лавка, відерце і полив’яний кухлик. Усіх криничка щедро пригощає водицею. Чистою, прохолодною, на лугових травах настояною. (59 слів)

    Мурашки
    Мурашки – наші друзі. Вони роблять родючішим ґрунт, розносять на далекі відстані й розсівають насіння корисних рослин. А ще воюють з різними шкідниками лісу, саду, городу. У мурашнику панує злагода, і кожен знає своє діло. Є мурахи-будівельники, є носії та солдати, є розвідники й фуражири, що заготовляють для всіх їжу… Хто руйнує мурашники й кривдить мурашок, той – ворог природи. (60 слів)(Л.Костенко)

    Наша Україна
    Широко простяглася наша рідна країна. Прекрасні її землі.

    Від краю до краю на її просторах визріває золотиста пшениця. Зеленіють безмежні поля цукрових буряків. Любо вітають нас золотими шапками стрункі соняшники. Вітер розчісує коси пишної кукурудзи. На степових просторах розгулюють великі стада худоби. Запашні сади оточують наші міста і села. Блискучі рейки залізниць густою сіткою вкривають землі України. Багато в Україні заводів, фабрик, електричних станцій.

    Любіть на бережіть свою Україну!  (71 слово)

    Друзі птахів
    Настала весна. Тепле проміння сонця зігнало сніги. З гір потекли струмочки. Зеленіє молода травичка. Кожного дня прибувають з вирію перелітні птахи.

    Діти зустрічають весняних гостей. До їх зустрічі готувалися давно. Олесь та Петрик прикріпили на березі шпаківню. Інші хлоп’ята прив’язали синичники.

    Дружні птахи почали носити у свої хатки травичку і пір’я. скоро в них будуть маленькі пташенята. (59 слів) (В.Біанкі)


    Автор матеріалу: Бабаєва Наталья Валеріївна

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    teksti-kontrolnih-diktantv-z-ukrayinskoyi-movi-dlya-3-klasu.rar [294,65 Kb]
    (Придбали цей файл: 533)



    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Метод-кабінет / Класним керівникам / Початкові класи

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.