• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн



    » » Місячник безпеки життєдіяльності 2021-2022 н. рік



    Місячник безпеки життєдіяльності 2021-2022 н. рік
    • 6-09-2021, 22:43
    • 15 648
    • 0
    Місячник безпеки життєдіяльності 
    2021-2022 н. рік

    ТРЕТІЙ ТИЖДЕНЬ

    Упродовж третього тижня Місячника проводились заходи по удосконаленню знань з правил дорожнього руху, правил пожежної безпеки, правил особистої безпеки та правил здорового способу життя.      

    Долинський КЗДО «Мрія»

    Під час тижня  «Дитина і природа» було проведено наступні заходи:

    1. Ігрові вправи «Як поводитися при стихійних лихах»

    2. Консультації:

    - «Спілкування з природою - прекрасно чи жахливо? »;

    - « Як поводитися при зустрічі з тваринами »;

    - « Рослини можуть бути небезпечними »;

    -  « Що робити при отруєнні грибами? »;

    - « Якщо дитина загубилася в лісі »;

    3."Сигнали небезпеки в природі"

    4. Бесіди :

    - «Лікарські рослини»;

    - «Усі ми природі друзі»;

    - «У природи немає поганої погоди» (природні явища, обговорити, коли вони можуть бути небезпечними);

    6. Заняття :

    -  «Вітер віє, вітер буйний»

    - «Гроза. Правила поведінки»

     - «Природні та стихійні лиха»

     - «Наслідки буревію»

    Розумівський КЗДО «Казка»

    Протягом третього тижня з 30.11.2020 року по 04.12.2020 року було проведенно під гаслом «Вогонь друг, вогонь ворог».

    • Проведенно конкурс малюнків на теми: «Пожежна безпека та попередження надзвичайних ситуацій» ; «Здоровий спосіб життя.»
    • Проведенно сюжетно – рольову гру «Я – рятівник»;
    • Виготовленно плакат « Пожежний щит»;
    • Екскурсія до протипожежного щитка;
    • Бесіди «Небезпечні предмети в руках дітей».
    • Дидактична гра «Що потрібно пожежнику для роботи?»
    • Бесіда Пожежна безпека під час новорічних свят.
    • Бесіда « Вогонь друг, вогонь ворог».

    ОЗЗСО Розумівська школа

    Дбати про безпеку дітей, прищеплювати навички здорового способу життя, навчати правильно поводити себе на дорозі та в екстремальних ситуаціях – сьогодні це важливе завдання для педагогів школи. Особливу увагу цьому питанню приділяють вчителі початкової школи. «Навчаємо правил безпечного життя» - під таким гаслом пройшов захід для дітей початкової ланки нашої школи. Малюки знайомилися і вивчали правила безпеки. Це навчання було і корисним, і цікавим, і веселим. Сподіваємося, що спільними зусиллями можливо вирішити основну проблему людства, збережемо найцінніший скарб – дитяче життя!

    З метою привернення уваги учнів до проблеми дорожньо-транспортного травматизму, повторення та суворого дотримання Правил дорожнього рухута інших правил безпечного життя, для учнів 3 класу (класний керівник Русанова Л.В.) проведено в медіатеці годину спілкування "Будь пильним, уважним завжди на дорозі!". Вивчення та постійне повторення правил безпеки допоможуть кожному уникнути неприємностей, які можуть трапитись на вулиці, а іноді й врятувати життя. Тож сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент безпечного життя дітей. На зустріч з учнями завітали учасники шкільного гуртка "Юні інспектори дорожнього руху" (керівник Паливода Ю.С.), які навчали учнів безпечним правилам поводження в побуті. Цікаві конкурси, перегляди відео були закріпленням знань дітей про безпеку на дорозі. Адже у кожного дорога до школи та в зворотньому напрямку, іноді буває небезпечною. Тому треба завжди бути уважним. Бережи своє життя!

    Найвища цінність суспільства – людина. Проте з кожним роком збільшується кількість факторів, які негативно впливають на її життя і здоров’я, саме тому правила безпеки життєдіяльності важливо знати кожному громадянинові. А квест, цецікава подача корисноїінформації для дітей. В перший день грудня заступник з виховноїроботи Ольга Сергєєнко провела квест на тему «Безпечнещодення» з учнями 8 класу.Метою грибулозакріпитизнання, вміння та навичкиучнів з основ безпекижиттєдіяльності, формуватиздоров’язбережувальну, соціальну, екологічнукомпетентностішколярів, розвивати у дітейвисокі морально-психологічніякості: мужність, відвагу, витримку, ініціативність, кмітливість, згуртованість, творчууяву. Учніподілилися на двікомандишвидко і якісновиконаливсізавдання.

                В рамках Місячника безпеки життєдіяльності та з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, з метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, зокрема, ВІЛ/СНІДу, та толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД, у ОЗЗСО Розумівська школа проведено позакласний захід «Обери життя». Учнями була відтворена червона стрічка, як символ солідарності та підтримки людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом. Сподіваємось, що проведення подібних заходів допоможе дітям захистити самих себе, адже найкращий захист – це поінформованість.

    ОЗЗСО Новозапорізька школа

    Здавна відомо, що життя та здоров’я людини знаходиться тільки в її руках. Через нашу необережність та байдужість до своє безпеки стаються різні прикрі речі, що калічать чи позбавляють життя взагалі. Цього тижня учнями школи досліджувалися питання: які є небезпеки, як їх уникати або переборювати, наслідки необачності.

    Учні початкової школи намалювали малюнки «ДСНС – очима дітей». Стільки робіт було, що експозиції змінювалися чи не щодень.

    Учні середньої ланки створили інформаційні буклети та пам’ятки, які поширювалися по школі.

    Учні старшої школи моделювали небезпечні ситуації з БЖД. До вашої уваги соціальний ролик учнів 10-го класу «Реальні події нашого часу. Безпечне дитинство – майбутнє країни».

    ДРУГИЙ ТИЖДЕНЬ

    Упродовж другого тижня Місячника проводились заходи по удосконаленню знань з правил дорожнього руху, правил пожежної безпеки, правил особистої безпеки, правил здорового способу життя та протидія булінгу.      

    Долинський КЗДО «Мрія»

    1.Розробленіперспективніпланироботи по виконанню правил пожежної безпеки в дошкільному закладу та в усіхвіковихгрупах;

    2. Проведенніінструктажі з технікибезпеки з усімапрацівникамидошкільного закладу;

    3. Розроблені методичні рекомендації для педагогів по організації роботи з дітьми та батьками з зазначеного питання, пам’ятки з охорони життя та здоров’я дітей,

    - розміщенаінформація в куточках для батьків;

    - оформлено куточки пожежної безпеки в кожнійгрупі;

    - підготовленосценарійлялькової та спортивноїрозваги;

    Під час «Тижня пожежної безпеки» було проведено наступні заходи:

    • Поповнено та оновлено матеріали куточка протипожежної безпеки.
    • Проведено тематичні заняття з ознайомлення з природою «Лісова пожежа», з сенсорики «Кіцькин дім», з малювання «Пожежна машина», «Пожежна драбина», з ознайомлення з довкілля «Пожежний потяг мчить на допомогу», «Вогонь буває різний», з образотворчої діяльності «Будиночок для котика Мурчика», з основ економічної культури «Електрика та електроприлади» тощо;
    • бесіди «Сірники - не іграшка», «Небезпечний вогник», «Правила безпеки при пожежі»;
    • сюжетно-рольові та дидактичні ігри: «Водії», «Пожежники», «Склади картинку», «Що ти бачиш на картинці?».
    • оформлено виставки дитячих малюнків на тему «Вогонь – не жарт».
    • серіяінтегрованих занять з теми: «Дії при виникненні пожежі», «Не жартуй з вогнем»,«Вогонь - друг, вогонь- ворог»;
    • спостереження, перегляд мультиплікаційних фільмів;
    • дидактичні, рухливі, творчі, сюжетно-рольові ігри;
    • читаннятворівхудожньоїлітератури;
    • моделювання ситуацій «Якщо почалася пожежа… »;
    • спортивна розвага «Відважні пожежники»;
    • консультації,бесіди з батьками.
    • виготовлення буклетів - пам'яток для батьків та дітей : «Правила пожежної безпеки»;
    • в дошкільному закладі було проведено практичний тренінг з евакуації дітей та працівників з приміщень дошкільного закладу.  Мета цього заходу  - відпрацювання правильної поведінки учасників навчально-виховного процесу під час виникнення пожежі в приміщенні закладу.


    Розумівський КЗДО «Казка»

    Другий тиждень було проведено під гаслом «Особиста безпека дітей».

    •  Медичною сестрою старшою, Кущ Мариною Павлівною проведено практичні заняття з надання першої медичної (долікарської допомоги);
    • Проведено тематичне заняття «Твоє здоров’я в твоїх руках»;
    • Проведено сюжетно-рольову гру «Якщо ти загубився»;
    • Діти переглянули мультхвилинки: «Рятувальники», «Помічники», «Небезпечні предмети».
    • Проведено рольову гру «Подорож у світ безпеки»;
    • Бесіди з елементами розповіді та презентаційних слайдів: «Безпека в лісі», Обережно! Сміття.»;
    • Проведено моделювання небезпечних ситуацій засобами казки («Колобок», «Вовк та семеро козенят»);
    • Проведено конструктивну гру «Створюємо маршрут безпеки»

    ОЗЗСО Розумівська школа

    У рамках Місячника безпеки життєдіяльності учні 7 класу разом з класним керівником Світланою Назаренко  створили соціальний відеоролик

     "Молодь обирає здоров'я!", пропагуючи дбайливе ставлення до свого здоров'я. Мета посилання, це формування свідомого ставлення до свого фізичного, психічного і соціального здоров'я. Оскільки, майбутнє кожної держави це її молодь, то можна без перебільшення стверджувати, що здорова молодь - запорука майбутнього успіху України, її благополуччя і процвітання, розвитку, становлення і утвердження у світі. Впевнені в собі, цілеспрямовані, рішучі, непохитні у своїх намірах молоді люди, мають скласти основу української держави, її цвіт. Вони, необтяжені сумнівами і пороками, зможуть приймати креативні рішення, діяти ефективно і досягати бажаного результату. Переглянути ролик можна тут:

    Учніпочатковихкласівдужесерйозновідносяться до навчання в умовахадаптивного карантину. Разом з вчителямипочатковихкласіввивчають і відпрацьовуютьсанітарногігієнічнінавички. Протягомтижня, в рамках Місячникабезпекижиттєдіяльності, було  проведено профілактичні заходи, а саме:

    • музичний флешмоб "Позиції миття рук", в якому брали участь учні та вчителі 1-3 класів: Богоутдінова О.С., Безсмертна Л.І., Русанова Л.В., Івашин А.П.;
    • майстер - клас "Правила миття рук" для учнів 1-2 класів.

    Разом здолаємо вірус. Будьмо здорові!

    Медичною сестрою проведено антропометричні вимірювання учнів. Систематичні антропометричні вимірювання дітей дозволяють своєчасно виявляти порушення фізичного розвитку (відставання в рості, відсутність прибавки у вазі і т. д.), що є, як правило, найбільш ранніми ознаками будь-яких захворювань або свідченням порушення режиму.   При контролі за фізичним розвитком дітей антропометрія має особливе значення, бо є показником зростання і формування організм, що безпосередньо впливає на життєдіяльність дитини.

    Фото можна переглянути на офіційному сайті закладу сторінка «Новини».

    ОЗЗСО Новозапорізька школа

    У школі був проведений Тиждень протидії булінгу. Врамках цього тижня класні керівники проводили тематичні виховні години"Безпечне дитинство - майбутнє країни", де знов торкнулися багатьохаспектів безпеки життєдіяльності. Це і дорожня безпека, і пожежна, ісоціальна.

    Далі буде)

    ПЕРШИЙ ТИЖДЕНЬ

               Упродовж першого тижня Місячника проводились заходи по удосконаленню знань з правил дорожнього руху та умінь з надання долікарської допомоги.      

    Долинський КЗДО «Мрія»

    1.Розроблені перспективні плани роботи по виконанню правил дорожнього руху по дошкільному закладу та в усіх вікових групах;

    2. Проведенні інструктажі з техніки безпеки з усіма працівниками дошкільного закладу;

      3. Розроблені методичні рекомендації для педагогів по організації роботи з дітьми та батьками з зазначеного питання, пам’ятки з охорони життя та здоров’я дітей, маршрути прогулянок та екскурсій, складена картотека рухливих, сюжетно-рольових та дидактичних ігор, оформлені матеріали у папку «Школа вуличних наук»;

    - розміщена інформація в куточках для батьків;

    - оформлено куточки безпеки в кожній групі;

    - підготовлено сценарій спортивної розваги;

    Під час проведення Тижня безпеки дорожнього руху проведено:

    - серія інтегрованих занять: «Додержання правил правильного переходу вулиць і доріг», «У світі дорожнього руху», «Подорож у світ транспорту»;

    - бесіди: «Наш друг світлофор», «Червоний, жовтий, зелений», «На вулиці», «Куди їдуть машини»;

    -спостереження, перегляд мультиплікаційних фільмів;

    - дидактичні, рухливі, творчі, сюжетно-рольові ігри;

    - читання творів художньої літератури;

    - моделювання проблемних ситуацій на дорозі;

    - цільові прогулянки, екскурсії до проїзжої частини дороги;

    - конкурс дитячого малюнку «Руху правила єдині – поважати їх повинні»;

    - спортивна розвага;

    - консультації, бесіди з батьками.

    Відео звіт :

    Розумівський КЗДО «Казка»

    Було проведено бесіди з дітьми, дидактичні ігри, рухливі ігри. Педагогічними працівниками закладу оновлено та доповнено матеріали для роботи з дітьми з даної теми.

     Соціальним педагогом, Круговою Н.П. проведено роботу з батьками: в режимі онлайн батьки отримали вичерпну інформацію з безпеки дорожнього руху.

    ОЗЗСО Розумівська школа

    Класоводом …………… для учнів першого класу проведено казкову подорож "Подорож країною Дорожних знаків". Метою заходу було : розширити знання дітей про вулицю та дорогу. Вчити дітей розрізняти дорожні знаки ; уважно слухати дорослого та свого товариша; відповідати на запитання. Закріпити знання дітей про значення світлофора, правила дорожнього руху. Розвивати навички зв'язного мовлення, увагу, пам'ять, мислення. Виховувати в дітей почуття відповідальності, бути уважним, спостережливим, обачним; виховувати бережливе ставлення до свого життя. 

    В школі працює гурток ЮІДР, керівником якого є Паливода Ю.С.  Робота гуртка  допомагає формувати у учнів потребу у придбанні теоретичних знань дорожньої грамотності, практичних навичках і вмінь їх застосування.
    Юлія Сергіївна навчає дітей безпечної поведінки на вулиці, знати особливості своєї місцевості, основні дороги і безпечний маршрут до школи,
    розрізняти дорогу та її основні частини: проїжджа, тротуар, обочина, кювет, їх призначення.

    Діти вміють орієнтуватися на дорозі та різних її частинах під час руху;
    знають правила  та безпечні місця переходу дороги у мікрорайоні закладу освіти та за домашньою адресою та інше. Заняття гуртківців сприяють професійному самовизначенню, формуванню практичних навичок регулювання дорожнім рухом. Вони із задоволенням  ведуть  пропаганду серед учнів щодо правил дорожнього руху і надання першої долікарської допомоги.

    Про роботу гуртка ОЗЗСО Розумівська школа ви зможете дізнатися тут:

    ОЗЗСО Новозапорізька школа

    Безпека життєдіяльності стосується різних сфер життя людини і є невід'ємною її частиною. Неможливо ознайомитись з ними одразу, тому в рамках місячника підготовлені завдання, що висвітлюють різні аспекти з БЖД. Цього тижня учні старшої школи доводили до всіх гасло "Палінню -ні!", а учні 5-8 класів згадували правила надання першої допомоги.


    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    msyachnik-bezpeki-zhittyedyalnost-2021-rk.rar [307,23 Kb]
    (Придбали цей файл: 467)














    План основних заходів з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності, цивільного захисту в навчальному закладі на 2020 - 2021 н.р.


    Наказ про забезпечення виконання вимог безпеки життедіяльності, охорони праці, цивільного захисту в навчальному закладі в 2021 - 2022 навчальному році


    План проведення профілактичних заходів 
    в рамках місячника Увага! Діти - на дорозі!


    Наказ про організацію роботи з охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії під час освітнього процесу у 2020 - 2021 навчальному році та розмежування функціональних обов'язків 
    між членами адміністації.





    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Метод-кабінет / Класним керівникам / Діткам дошкільнятам

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.