• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн
      Зараз на сайті: 70
      Наші гості: 68

      Користувачі: 
      - отсутствуют

      Пошукові системи на сайті: 


       Останні наші відвідувачі: 
      - отсутствуют





    Методичний квест для учителів (або батьків)
    • 18-01-2021, 21:22
    • 4 526
    • 0
    Методичний квест для учителів (або батьків)

    Час квесту – 1 година.

    Початок  квесту – 09.00 год

    Час зустрічі на кінцевій станції – 10.00

    1. Пункт відправлення : Станція Харківського метрополітену, яка названа на честь Харківського історичного …….. Відкрита 10 серпня 1984 року.


    1. Вихід на сторону, де знаходиться пам'ятник  відомого в народі кошового отамана Запорізької Січі (1610-1680) якого обирали на посаду 8 разів поспіль. Отаман провів 54 великих і малих битв, при цьому жодного разу не залишився переможеним. Відомий і тим, що написав "жартівливого" листа турецькому султану: цей епізод став темою для відомої картини Іллі Рєпіна "Запорожці". Бронзовий кошовий отаман, як задумано, стоїть на валу фортеці, в руці - прапор з його родовим гербом - першим гербом Харкова. Біля ніг - сагайдак зі стрілами, поруч - гармата. Висота бронзового пам'ятника з постаментом із сірого граніту - майже 7 м, вага близько 4 т.


    1. Піднятися на центральну площу Харкова, що виникла разом із заснуванням міста. Кілька разів змінювала назву. Майже кожен будинок на площі є архітектурною пам'яткою.


    1. Зробити селфі із пам'ятником, встановленим на честь проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року у місті Харкові. Був урочисто відкритий 22 серпня 2012 року напередодні 21-ї річниці Незалежності держави та Дня міста Харкова.


    1. Перейти через площу, спуститися у підземний перехід.Вийти до одного з неофіційних символів Харкова і улюбленим місцем зустрічей харків’ян.  Після монтажу першого варіанту символу було прийнято рішення змінити його зовнішній вигляд. Незважаючи на тривалі роботи через реконструкцію фасаду будівлі, перед початком чемпіонату ЄВРО- 2012 символ був встановлений в своєму остаточному вигляді.


    1. Праворуч від неофіційного символу : 

    Що за коник полосатий

    На дорозі коло,, Пузатої хати''?

    «З.........», кажуть, уляглась – 

    Звідкіля вона взялась?

    «З» в нас на переході – 

    Та чи є така в природі?


    1. Надіслати до групи фото бронзового бюсту  - пам'ятника українському письменнику, встановлений у 1909 році на Театральній площі напроти Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т. Шевченка. Один з найстарших пам'ятників Харкова. Скульптором є Борис Едуардс.


    1. Ліворуч від пам'ятника ви побачите меморіальну Дошку на честь........., яку встановлено у 2003 році на фасаді Харківсськогоукраїнського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка. Скульптор С. А. Якубович.


    1. Потрібно дійти до альтанки і фонтану - одного із сучасних символів міста.


    1. Ліворуч від вас - будівля, яка постала у  1925 як Українська Державна Столична Опера, на базі постійної в Харкові оперної антрепризи (з 1880), за існування якої 1883 і 1885 вперше в Україні поставлено українські опери «Різдвяна ніч» і «Утоплена» М.Лисенка.


    1. Наступний пункт призначення - розташований в середмісті Харкова — при вході на центральну алею з боку вулиці Сумської. Пам'ятник органічно пов'язаний з оточуючим парковим пейзажем та міським архітектурним ансамблем. Автори пам'ятника — скульптор Матвій Манізер і архітектор Йосип Лангбард. Монумент було урочисто відкрито 24 березня 1935.

    Зробити з ним селфі та надіслати до групи.


    1. А зараз вам потрібно  дійти до бюсту, на честь першого губернатораСлобідсько-Української губернії , який був встановлений 20 серпня 2004 року біля будівлі ХОДА. Автори пам'ятника: Олександр Рідний, скульптор Анна Іванова, ливарник Олег Шевчук, архітектор Юрій Шкодовський.

     

    1. Ліворуч від бюсту  перейти по зебрі.
    2. Дійти до закладу, який було засновано під назвою Імператорського Харківського університету, яку він зберігав до 1917. Університет носив назви: Вільна академія теоретичних знань (1920–1921), Харківський інститут народної освіти (1921–1932), Харківський державний університет імені О. М. Горького (1932—1990-ті). Від 1999 р. університет має сучасну назву — Харківський національний університет імені ..........


    Кінцева зупинка

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    metodichniy-kvest-dlya-uchitelv-abo-batkv.rar [668,74 Kb]
    (Придбали цей файл: 115)



    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Метод-кабінет / Класним керівникам / Батьківський куточок

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.