• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн



    » » Звіт. Аналіз виховної роботи класного керівника 2 класу за І семестр 2020 -2021 н. р



    Звіт. Аналіз виховної роботи класного керівника 2 класу за І семестр 2020 -2021 н. р
    • 4-01-2021, 20:41
    • 27 442
    • 0
    Звіт. Аналіз виховної роботи 
    класного керівника 2 класу
    за І семестр 2020 -2021 н. р

    В даному файлі ви можете озайомитись з прикладом звіту виховної роботи класного керівника 2класу за І семестр 2020 - 2021 навчального року. Основною метою виховної діяльності є створення в колективі оптимального позитивного мікроклімату як на уроках, так і в позаурочний час, який би сприяв творчому саморозкриттю, саморозвитку кожного учня. Протягом семестру велася виховна робота, яка поєднувала різні форми роботи.

    На початку навчального року я визначила мету і завдання для дитячого колективу й для себе як класного керівника. Запланувала  роботу зі зміцнення класного колективу, формуванню в учнів позитивного відношення до його цілей, завдань, діяльності й окремих членів колективу. Також продовжила роботу з виховання в школярів пізнавальних інтересів, активності, самостійності й творчого відношення до навчання й підвищення на цій основі успішності.

    Основною метою виховної діяльності є створення в колективі оптимального позитивного мікроклімату як на уроках, так і в позаурочний час, який би сприяв творчому саморозкриттю, саморозвитку кожного учня. Протягом семестру велася виховна робота, яка поєднувала різні форми роботи.

    Формування ціннісного ставлення до себе відбувалося через пропагування здорового способу життя – лепбук «Здоровим бути модно!»,застосування здоров’язберігаючих технологій (проведення руханок на уроках, використання оздоровчих вправ, пальчикової гімнастики, музикотерапія, психологічні розминки), через проведення бесід з техніки безпеки з метою профілактики дитячого травматизму малюнкове тестування «Профілактика інфекційних захворювань», досліджуємо медіа «Як не захворіти», джигсоу «Сам удома».Також проводились урок милосердя «Домашні вихованці» та уявна подорож « Ми діти козацького роду». Для повного становлення дитини у колективі проводилось ранкове коло «Я та мій клас» , Кубик Блума «Дбай про інших», ранкове коло «Коли я виросту...»та інтелектуальна хвилинка «Хочу все знати».

    Формуванню ціннісного ставлення до праці сприяли організація класного чергування і навчання цьому другокласників. Діти активно взяли участь у проекті «Трудовий десант», в рамках якого прикрашали класну кімнату до новорічних свят. Цікавими для дітей були й Гра-інсценізація «Кращий мамин помічник», Lego System «Діло майстра хвалить», ранкове коло «Бджілка мала, а й та працює».

    З метою формування ціннісного ставлення до природи з учнями класу проводилися вікторина-гра «Що я покладу в рюкзак для подорожі», «Екологічна стежка в різні пори року» з метою спостереження за сезонними змінами у природі, гра з ЛЕГО «Чисте джерело» , ранкове коло «Знай, люби, бережи», милування природою «Зимовий пейзаж»,  а також екологічна операція «Встанови годівничку».  А ще учні брали участь в акції «Озеленення класу».

    З метою формування ціннісного ставлення до суспільства, до держави (національно - патріотичного виховання) відповідно до всесвітніх історичних дат, пам’ятних подій нашої держави і міста проводились різноманітні заходи, серед яких: Перший урок «Щоб у серці жила  Батьківщина», лепбук «Рідна мова», гра телепередача «Я — син своєї землі», руханка «Кожному мила своя сторона», досліджую медіа «У нас одна Батьківщина — наша рідна Україна», кубик Блума «Люби і знай свій рідний край».

    Формування ціннісного ставлення до культури до мистецтва (естетичне виховання) у цьому семестрі відбувалося через виставку робіт «Фарби осені», ранкове коло «Краса природи у творах образотворчого мистецтва», створення інтелект-карти «У царині мистецтва», гру на дитячих музичних інструментах «Українська музична мозаїка», руханку «Мелодія осені», слухання, малювання «Музика в природі: пори року», декламування «Поезія зими», театралізація «Вчимося етикету».

    Хочеться відмітити активну участь учнів класу при виготовленні новорічних подарунків власними руками. Крім цього, учні брали активну участь у шкільних заходах, конкурсах, вікторинах. 

    Одним із напрямків виховної роботи з класом було превентивне виховання, проведення роботи щодо попередження скоєння правопорушень була проведена етична бесіда «Ти вихована дитина?». Протягом семестру постійно здійснювався контроль за станом відвідування учнями школи. У класі учнів схильних до правопорушень чи таких що пропускають школу без поважних причин немає. 

    Протягом року здійснювалась підготовка учнів до самоврядування. Було розподілено обов’язки в класі до виконання яких діти підходили відповідально.

    Значне місце у діяльності класовода займає робота з батьками. Проводилися індивідуальні консультації для батьків. Найбільш цінною є допомога батьківського комітету в поповненні матеріально – технічної бази класу.

    Таким чином, аналіз виховної роботи у відповідності з метою та завданнями показує, що проведена робота сприяла згуртуванню учнівського колективу, інтелектуальному, моральному та фізичному становленню особистості, створенню умов для розвитку творчих здібностей, покращенню рівня мотиваційної сфери дітей, вдалій адаптації учнів в класному колективі, вдалому процесу формування навичок аналізу власних дій та роботи товаришів.

    Автор матеріалу: Радчук Вікторія Андріївна

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    zvt-analz-vihovnoyi-roboti-klasnogo-kervnika-2-klasu-za-semestr-2020-2021-n_r.rar [194,6 Kb]
    (Придбали цей файл: 4274)




    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Метод-кабінет / Класним керівникам / Нуш / Початкові класи

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.