• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн



    » » Святковий урок на 1 Вересня 4 клас Ми – четверокласники! Будуємо разом наше життя!



    Святковий урок на 1 Вересня 4 клас Ми – четверокласники! Будуємо разом наше життя!
    • 31-08-2020, 21:22
    • 4 773
    • 0
    Святковий урок на 1 Вересня 4 клас 
    Ми – четверокласники!
    Будуємо разом наше життя!
    Урок присвячений Дню знань у 4 класі, коли діти можуть підвести певні підсумки життя свого класу та плануватии своє майбутнє, нести відповідальність за те,чим заповнене класне життя.

    Мета: формувати у дітей почуття єдності класної родини, свідомої причетності кожного до побудови життя, об’єднувати дорослих і дітей у спільних справах.

    Обладнання: комп’ютер, дидактичний матеріал до уроку, ілюстративний матеріал, звукозаписи, матеріал для створення герба класу, ІКТ – супровід


    Вчитель В зеленім лісі побував
    якийсь художник і поволі
    Дерева перефарбував
    У золотисто-жовтий колір.

    - Ти хто такий? – всі здивувались.
    - Тебе не бачили ми досі.
    - То придивіться, - хтось озвавсь.
    І всі побачили – це осінь.

    Осінь ніжно розпустила Фарби різних кольорів і ласкаво запросила Знов до школи школярів. Свято початку навчального року цього року ювілейне – йому виповнилося 35 років, адже наказ про Свято Знань вперше було створено 1 вересня 1984 року. Чудовий ранок, світла днина, знов вересневий шкільний дзвоник покликав всіх нас до рідної школи і класу. Кожного року я промовляю ці слова. Але цей ранок навчального року є особливим – я промовляю ці слова для Вас на 1 уроці в останній раз, адже розпочинається останній в початковій школі навчальний рік,  і наступної осені такі слова вам буде говорити вже ваш новий вчитель. Ви станете п’ятикласниками і вже знайомими сходинками ступити вже не у початкову школу, а в середню ланку освіти. Кожен клас і кожен учень в ньому завжди залишає свій слід у серці вчителя, в історії школи, на землі. Давайте простежимо ваші доріжки. 

    • Слід «2017, 2018, 2019» Про що нагадують ці роки? Саме так: це рік вашого народження. Ці роки стали дуже щасливими для Ваших родин, адже на світ з’явилися такі очікувані і рідні малюки,їх доньки і синочки, онуки і онучки.
    • Слід «2016» Йшли роки і малюки дорослішали. Що значить цей слід? Вірно. Цього року ви перший раз прийшли до школи: ще маленькими і розгубленими, з великими бантиками, очами і портфелями. Цей рік залишив неабиякий слід і в моєму житті, адже уроки з вами були нелегкими і інколи мені здавалося, що я не можу навчати вас. Але труднощі були подолані і вами, і вашими родинами, і мною. 
    • Слід «118»  Цей слід іде поруч з попереднім, адже саме з таким номером школа стала для вас другою домівкою. Тут ви знайшли нових друзів, отримали багато знань, спробували свої сили у конкурсах, побували на екскурсіях і відчули, що поряд з вами класна родина, а шкільне життя по-справжньому цікаве. 
    • Сліди «2017, 2018» Наступні сліди – це ваші шкільні роки. А за вашими маленькими плечима їх уже три. Що найбільше запам’ятали? Про що розкажете своїм молодшим братикам і сестричкам?
    • Слід «2019» А про що ви думаєте, коли бачите цей слід? Це наше сьогодення. Наш четвертий клас. Рік, що лічить дні за вікном, рік, що так недавно розпочався, але так швидко промайне.


    • А що робить ваше сьогодення щасливим? Назвіть 5 найважливіших речей у вашому житті. Давайте спробуємо ланцюжком повторити ці слова, щоб не забути про них протягом року. Саме ці слова допоможуть нам об’єднатися у групи. (об’єднання у групи). 

    Наші шкільні роки, кожен шкільний день також залишає свій слід у нашому житті. Давайте спробуємо згадати ті події, які залишили яскраві спогади за минулі роки. Саме це і стане завданням для утворених груп. 


    Завдання для груп ( питання записані на зворотній стороні ніжок):

    • Які подарунки для батьків ми робили протягом минулих років?
    • Які навчальні теми, уроки залишили найбільший слід у вашій пам’яті?
    • Які навчальні проекти та дослідження найбільш запам’ятали?
    • Які екскурсії та свята стали найбільш пам’ятними для вас?
    • Які традиції та символи класу ми створювали за минулі роки?

    Завдання для батьків

    • Щоб ви хотіли побажати своїм дітям, щоб їх навчальний рік був успішним і пам’ятним?
    • Які події минулих років для вас стали найбільш пам’ятними?


    • Дякуємо всім за співпрацю і повернемося на свої місця, щоб трішечки відпочити.

    Інтерактивна гра . Фізкультпауза « ТІСНЕ КОЛО» 

    Хто скучив за товаришами по класу? – встаньте.

    Кому довелося влітку почути звуки моря – покажіть нам хвильки.

    Хто добре допомагав бабусі й дідусеві, матусі і татові - плесніть в долоні.

    Хто гуляв під літнім  дощиком – сховайтеся під парасольку.

    Хто милувався співом пташок – посміхніться.

    Хто не забув, що ми – дружні четверокласники – потисніть один одному руки.

    У кого канікули проходили без нудьги – покажіть «клас!».

    Хто старанно працював над книжкою без нудьги – сідайте.

    Хто любить свою школу і Батьківщину – прикладіть ручку до серця.



    Ми разом уже 4 рік. Ми стали однією шкільною сім’єю  разом з вашими батьками, дідусями, бабусями і членами родини. Адже ми хвилюємося, коли хтось довго хворіє, переживаємо, коли наші однокласники беруть участь у конкурсах і змаганнях, разом радіємо їх успіхам. Ми не залишаємося байдужими, коли хтось плаче в нашому класі, нам всім прикро і боляче, коли трапляються сварки і образи. Ми разом проводимо перерви, разом щопонеділка робимо дружнє коло , разом б’ються наші сердечка і від хвилювання , і від радості. 4 клас – останній в початковій школі. І  мені дуже хочеться, щоб ваші серця і надалі звучали в унісон, билися разом великим серцем єдиної класної родини. 

    Традицією класу стало щорічне створення нашого символу року, герба класу. Зробимо і цьогорічний? Мабуть, ви вже здогадалися. Серце класу живе лише тоді, коли б’ються разом його частинки – ваші серця. Як і завжди, зробіть сердечка власними, наклеївши фотокартки. Додайте енергію класному серцю своїми побажаннями, які можете промовити вголос, а можете сказати мовчки. Ідемо до символу по черзі, зі своїм сусідом по парті.

    (діти створюють символ класу)

    Цей символ ви заберете з собою у свій наступний клас, в середню ланку освіти, щоб і в майбутньому ваші серця билися разом.

    Попереду складний і відповідальний рік – 4 клас. Будуть і сльози невдач, і розпач втоми, і важкість контрольних та державної атестації. А підтримувати і хвилюватися разом з вами будуть родини. Традицією вже стало почути від батьків їх мудрі поради. Проте цього року кожен з них може побажати своїй дитині найкращого, звертаючись до Неба у молитві. Не у кожного є час відвідати храм. А тому з благословення нашого настоятеля Храму Трьох Святителів Отця Василія я пропоную вам промовити про себе, в душі дуже важливі для кожної дитини слова. Звичайно, справа це абсолютно добровільна. (слайд з Молитвою за дітей) А діти прочитають слова,якими варто почати навчальний рік на своїх листівках на партах. (молитва на навчання)

    Хай Янгол-Охоронець буде поряд з кожним із наших дітей!


    Картина вашого життєвого шляху лише розпочалася. Ви зробили тільки свої перші свідомі кроки. І, звичайно, вона буде неповною ще без одного сліду – прозорого. Цей слід – Ваше майбутнє. Я хочу, щоб у цьому майбутньому вас зігрівало мирне сонечко, щоб життя вигравало яскравими барвами веселки, щоб поруч

    були найрідніші люди, а наша рідна земля була уквітчана вашими добрими справами.(прикріплюю елементи на слід). 

    З вірою в щасливе майбутнє наших дітей і нашої землі розпочнемо новий навчальний рік. Я вітаю всіх зі святом! Бажаю, щоб наступний навчальний рік став для вас успішним і промайнув з легкістю і зацікавленням. Здоров’я, щастя і добробуту! Хай буде прихильною доля!



    В цьому класі друзі всі. ( Тричі плескають у долоні )

    Я і ти, і ми, і ви.

    Добрий день тому, хто зліва.

    Добрий день, тому, хто справа.

    Ми – шкільна сім'я.

    В цьому класі друзі всі.

    Посміхнись тому, хто зліва.

    Посміхнись, тому, хто справа.

    Ми – одна сім'я.

    Автор матеріалу: Дрябина Анна

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    svyatkoviy-urok-na-1-veresnya-4-klas-mi-chetveroklasniki-buduyemo-razom-nashe-zhittya.rar [199,51 Kb]
    (Придбали цей файл: 341)



    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Метод-кабінет / Класним керівникам / Початкові класи / Сценарії свят

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.