• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн



    » » Звіт про діяльність закладу дошкільної освіти за 2022 рік



    Звіт про діяльність закладу дошкільної освіти за 2022 рік
    • 12-10-2022, 19:36
    • 874
    • 0
    Звіт про діяльність закладу дошкільної освіти за 2022 рік

    Повномасштабна військова агресія внесла свої корективи не лише у роботу закладів освіти, а і в діловодство. Як подавати щорічний звіт про діяльність ЗДО в нових умовах, які зміни слід врахувати керівнику закладу, а що залишити в попередній редакції.


    За який рік подавати звіт про діяльність ЗДО?

    Форма № 85-к застосовна для подання звіту за 2022 рік. Її подають у період від 5 січня до 28 лютого 2023 року:

    • юридичні особи;
    • відокремлені структурні підрозділи юридичних осіб (які мають власний ЄДРПОУ);
    • структурні підрозділи юридичних осіб приватного/публічного права;
    • ФОПи, основним видом діяльності яких є освітня діяльність у сфері дошкільної освіти.

    Перелік документів нормативної бази

    1. Закон України «Про дошкільну освіту» від 11 липня 2001р. № 2628-ІІІ (із змінами), стаття 20,
    2. Положення про дошкільний навчальний заклад, затверджене Кабінетом Міністрів України від 12 березня 2003р. № 305 (із змінами)
    3. Наказ Міністерства освіти і науки України «Про запровадження звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх, та професійно-технічних навчальних закладів», від 28 січня 2005р. № 55
    4. Примірне положення про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів про свою діяльність перед педагогічним колективом та громадськістю, затверджене Наказом Міністерства освіти і науки України від 23 березня 2005р. №178.

    Суть і мета  змін 2022 року до щорічної звітності директора ЗДО

    Незважаючи на  складність роботи дошкільних закладів у сучасних умовах, його працівники, а особливо керівник, несуть відповідальність за наявність у закладі документації, визначеної  «Примірною інструкцією з діловодства у закладах дошкільної освіти» (Наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 01.10.2012 № 1059). Пунктом 1.4 цієї інструкції затверджено перелік обов’язкових документів, за ведення яких відповідає, зокрема, завідувач дошкільного закладу. Серед них матеріали щорічної звітності керівника дошкільного навчального закладу.

    У межах підготовки проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», Міністерством освіти і науки України проводиться робота щодо підготовки змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1088 «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами» з метою здійснення розподілу коштів освітньої субвенції на 2023 рік. Запровадження в Україні воєнного стану, а також відтермінування щорічного збору даних адміністративної статистичної звітності, змусило МОН змінити підходи до збору інформації про контингент учнів.

    Збір індивідуальних даних здобувачів освіти для розподілу обсягу освітньої субвенції на 2023 рік ми маємо  здійснювати відповідно до Наказу МОН від 06.09.2022 № 795 «Про збір відомчої адміністративної звітності дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2022/2023 н. р.», тому щоякість первинних даних прямо впливає на коректність моделювання розподілу коштів освітньої субвенції. Щоб уникнути задвоєного обліку дітей дошкільного віку після їхнього вимушеного переміщення, інформація буде розміщена в національній базі даних ПАК «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» (далі – АІКОМ), що адмініструється ДНУ «Інститут освітньої аналітики»,

    Даний Наказ  детально роз’яснює   перелік форм та терміни подання статистичної звітності, а також містить покроковий алгоритм заповнення індивідуальних карток обліку учнів та педагогічних працівників уповноваженими працівниками закладів освіти.     

    Звертаємо увагу на те, що АІКОМ відповідає національним вимогам до захисту інформації (має побудовану та атестовану КСЗІ) та може обробляти, зберігати персональні дані учасників освітнього процесу, які необхідні для виконання Міністерством та органами управління освітою своїх повноважень, передбачених законом, для реалізації конституційного права на освіту.

    Отже,  - увага! – зміни!

    1. ХТО  має займатися статистичною звітністю.

    Згідно з положеннями даного Наказу,  керівник дошкільного закладу повинен призначити до 15 січня 2023року уповноваженого працівника за складання і подання звітності (за формами додатку 3) та завантаження даних у систему. У разі зміни уповноваженого працівника   актуалізувати відповідну інформацію в ПАК «AIKOM» та ITC «ДІСО» слід протягом 5 робочих днівз моменту такої зміни.

    1. Куди і у якій формі подавати дані.

    Дані звітності подаються в електронному вигляді в програмно-апаратний комплекс «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» (далі – ПАК«AIKOM») та  його складову інформаційно-телекомунікаційну систему «Державна інформаційна система освіти» (далі — ITC «ДІСО»)за формою № 85-К за 2022 рік.

    1. Граничний термін подання — до 28 лютого 2023 року.

    Алгоритм подання форми 85-к для дошкільних закладів

    • Перевірте наявність у вашій системі останньої версії спеціалізованого програмного забезпечення. Якщо вона відсутня, завантажте.
    • Запустіть програму.  Щоб її активувати, необхідно отримати ліцензійний ключ за інструкцією, наведеній в нижній частині  вікна реєстрації.
    • Заповніть вікно швидкого старту реквізитами закладу. Зверніть увагу, що кольором виділені обов’язкові для заповнення поля.
    • Увійдіть у систему за стандартним логіном і паролем 1111.
    • Оберіть пункт «Форма 85-к».
    • У розділі «Загальна інформація» перемикачами оберіть потрібні відомості про ЗДО.
    • Далі оберіть потрібні поля мишею і внесіть в них відповідні значення.
    • Коли звіт після вашої ретельної перевірки готовий, натискаєте на віконечко «Відправити звіт», і програма розпочне завантаження на сервер.
    • Якщо всі дані введено правильно,  у віконечку з’явиться напис «Виконано».
    Наявність звіту в системі легко перевіряється управлінням освіти.




    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Новини освіти / Метод-кабінет / Вихователю-методисту ЗДО

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.