• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн



    » » МОН надало роз’яснення щодо перенесення атестації педпрацівників у 2022 році



    МОН надало роз’яснення щодо перенесення атестації педпрацівників у 2022 році

    МОН надало роз’яснення щодо перенесення 

    атестації педпрацівників у 2022 році



    Міністерство освіти і науки України надіслало лист-роз’яснення керівникам органів управління у сфері освіти обласних та Київської міської держадміністрацій, головам атестаційних комісій щодо перенесення атестацій педагогів у 2022 році.

    З огляду на загрозу життю і здоров’ю педпрацівників унаслідок збройної агресії рф та оголошення в Україні воєнного стану, МОН рекомендує перенести атестацію в разі неможливості проведення її в заплановані терміни. Таке рішення є винятком, приймати його варто з урахуванням поточної ситуації в регіонах.

    Це питання врегульоване пунктами 3.2, 3.20 розділу ІІІ Типового положення про атестацію педагогічних працівників. Згідно з ними атестаційні комісії мають право ухвалювати рішення про перенесення атестації на один рік у будь-які строки та з будь-яких поважних причин. 

    За такими працівниками до наступної чергової атестації зберігаються кваліфікаційні категорії (тарифні розряди) та педагогічні звання, встановлені попередньою атестацією.

    Також у МОН нагадали, що успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації, а також є підставою для присвоєння педагогічному працівнику відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання. Тож немає потреби проводити процедури оцінювання досвіду педагогічної діяльності. Також не є обов’язковою особиста присутність працівника, що дозволяє зменшити рівень загрози для життя та здоров’я. 




    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Новини освіти / Метод-кабінет / Класним керівникам

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.