• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн
      Зараз на сайті: 37
      Наші гості: 36

      Користувачі: 
      - отсутствуют

      Пошукові системи на сайті: 


       Останні наші відвідувачі: 



    » » Нові рекомендації МОН щодо організації освітнього процесу під час війни



    Нові рекомендації МОН щодо організації освітнього процесу під час війни
    • 11-03-2022, 16:55
    • 27 601
    • 0
    Нові рекомендації МОН щодо організації 
    освітнього процесу під час війни від 11 Березня 2022 року


    Управління школою Управління ЗДО Освітній процес МОН надало рекомендації в листі  № 1/3371-22. 

    Дії роботодавця під час воєнного стану Освітній процес МОН рекомендує організовувати залежно від ситуації. Може бути: тимчасове призупинення освітнього процесу (працівники закладів освіти виконують заходи та завдання, визначені військово-цивільною адміністрацією); навчання дистанційне або за змішаною формою (за погодженням з військово-цивільною адміністрацією). Навчання учнів з числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб. Можна організувати за заявою одного з батьків за індивідуальною формою: екстернатною, сімейною (домашньою). Також вони можуть тимчасово відвідувати, за заявою одного з батьків, заклади загальної середньої освіти за місцем тимчасового перебування. За зазначених варіантів організації освітнього процесу МОН рекомендує активно використовувати наявні електронні ресурси, насамперед Всеукраїнську школу онлайн, регіональні платформи, ресурси закладів освіти. Дихальні техніки проти тривоги й панічних атак Якщо зібрати усі дихальні техніки, які дають змогу зменшити тривогу й зупинити панічну атаку. Візьміть їх на озброєння. 


    ЕФЕКТИВНІ ТЕХНІКИ 


    Навчання дітей з особливими освітніми потребами. МОН рекомендує розглянути можливість надавати корекційні послуги дистанційно, зокрема й дітям з числа внутрішньо переміщених осіб. Корекційні послуги надають залежно від рівнів підтримки, за якими розподілені діти. 

    Можна використовувати такі засоби комунікації: розміщення завдань і рекомендацій на сайті закладу; створення груп із батьками, учнями в соціальних мережах: Viber, Telegram, WhatsApp тощо; використання електронних платформ: ZOOM, Google Clasroom тощо; проведення скайп-конференцій; спілкування в телефонному режимі; листування через електронну пошту тощо. Психологічна підтримка дітей. МОН просить у спільнотах для батьків поширювати інформацію про те, як психологічно підтримувати дітей. Інформує, що на сторінці психологічної турботи від Світлани Ройз є публікації: як подбати про дитину, якщо ви перебуваєте з нею в укритті; якщо батько чи мати захищає країну; правила підтримки, якщо родина евакуюється з дитиною. Також можна користуватися ресурсами, які пропонують громадські організації. Дозвілля. Заклади позашкільної освіти розміщуватимуть відеоматеріали, за якими можна проводити заняття з дітьми, організовувати їхнє змістовне дозвілля.   


    Як поводитися в укриттях 


    Сьогодні тисячі українців змушені ховатися в укриттях через війну. Нагадаємо правила поведінки в них. В укриттях заборонено: ходити приміщенням без потреби; самовільно заходити до службових приміщень; вмикати/вимикати спеціальне обладнання; відчиняти герметичні захисні двері; шуміти; курити; розпалювати вогонь. Рекомендації МОН щодо організації освітнього процесу під час війни Освітній процес МОН у листі рекомендує організовувати залежно від ситуації


    ЩО В РЕКОМЕНДАЦІЯХ 

    Покидати укриття можна лише з дозволу відповідальної особи після сигналу чи в разі надзвичайної ситуації, що загрожує життю людей. Наприклад, пожежі, підвищення концентрації шкідливих газів, закінчується повітря тощо. Що можна використовувати як укриття: обладнані бомбосховища; підземні переходи; станції метро; паркінги. Від звичайного підвалу спеціально обладнані бомбосховища відрізняються товстим надійним перекриттям над головою, системою вентиляції й двома і більше виходами на поверхню. 


    Якщо втратили документи, всі е-паспорти в застосунку «ДІЯ» 


    МВС України та Державна міграційна служба України повідомляють стосовно втрачених документів. Дії роботодавця під час воєнного стану Для ідентифікації на території України громадян України, у яких втрачені або знищені документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, 


    МОЖЛИВО


    використовувати е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон, сформовані засобами мобільного застосунку «ДІЯ». Така можливість передбачена статтею 14? Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». Всі е-паспорти, що відображаються в мобільному застосунку «ДІЯ», вважаються дійсними. Разом із тим,  для збереження можливості подальшого відображення електронних документів, НЕ рекомендується виходити з облікового запису в мобільному застосунку «ДІЯ», а також не здійснювати його переінсталяцію! Оскільки після згаданих процедур е-паспорти тимчасово не зможуть бути відображені



    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Новини освіти / Метод-кабінет / Класним керівникам / Вихователю-методисту ЗДО

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.