• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн



    » » Нові карантинні правила для закладів освіти з 20 вересня



    Нові карантинні правила для закладів освіти з 20 вересня
    • 19-09-2021, 13:43
    • 16 608
    • 0
    Нові карантинні правила для закладів освіти 
    з 20 вересня

    Міносвіти пояснило, як працюватимуть школи з наступного тижня


    Кабмін ухвалив зміни, що встановлюють нові карантинні обмеження, зокрема, й для закладів освіти. Правила діятимуть з 20 вересня.


    У випадку жовтого рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти дозволено за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації. Сертифікат може підтверджувати вакцинацію від COVID-19 однією дозою (жовті сертифікати), вакцинацію від COVID-19 повним курсом (зелені сертифікати), негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, а також одужання особи від зазначеної хвороби.


    Якщо заклад освіти знаходиться у червоній зоні, відвідування здобувачами освіти буде дозволено, якщо 100% працівників закладу освіти матимуть документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат.  Чинність COVID-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини (жовті сертифікати) від дати введення дози становитиме 120 днів, двома дозами (зелений сертифікат) – 365 днів. Чинність сертифіката має бути підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.


    Кількість вакцинованого педагогічного персоналу в навчальних закладах будуть контролювати та перевіряти державні органи з відповідними повноваженнями. 


    Таку інформацію зазначив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV. 

    Як відзначив очільник відомства, в Україні існують контролюючі органи, які можуть перевіряти рівень вакцинації.

    «Є орган Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, Національна поліція. Ці механізми відпрацьовують. Якщо буде виявлений випадок порушення, будуть жорсткі адміністративні речі», — наголосив міністр охорони здоров'я Окрім того, Віктор Ляшко повідомив, що в суспільстві треба прищеплювати культуру свідомості та самоконтролю.

    Будьте здорові шановні колеги. Бережіть себе!



    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Новини освіти / Метод-кабінет / Класним керівникам

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.