• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн



    » » Карантин, дистанційка, вакцинація. Навчальний рік 2021-2022



    Карантин, дистанційка, вакцинація. Навчальний рік 2021-2022
    • 7-09-2021, 23:04
    • 4 757
    • 0
    Карантин, дистанційка, вакцинація. 
    Навчальний рік 2021-2022

    Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)
    Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)
    Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів

    Навчальний рік розпочався у звичайному режимі. Однак, МОЗ дало роз’яснення про перехід шкіл на дистанційне навчання. Що врахувати - у статті
    Відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на засновників та керівників закладу освіти, які мають забезпечити щоденний контроль за виконанням заходів, проведення відповідної роз'яснювальної роботи, розробку алгоритмів дій на випадок надзвичайної ситуації, недопущення до роботи персоналу, який потребує самоізоляції тощо.

    Допуск до роботи освітян 

    Допуск до роботи персоналу закладу освіти буде здійснюватися за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно). Якщо область переходить до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівнів епідемічної безпеки для очної роботи школи потрібно, щоб мінімум 80% персоналу було повністю вакциновано. Про це йдеться в постанові №1236 від 9 грудня 2020 року, зміни до якої ухвалив Кабінет Міністрів України 28 липня. Отже, яущо у школі понад 20% працівників не вакциновані, то школа перейде на дистанційне навчання. «Важливо, що вакцинація залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворюванням і смертям, а також боротьби з пандемією. Тільки так освітяни знову зможуть повернутися до звичного життя й навчання. У США 16 липня повідомили, що понад 97% людей, яких зараз госпіталізують із COVID-19, – невакциновані. Також, згідно з даними Національного інституту охорони здоров’я Італії від 27 липня 2021 року, за останні пів року 99% померлих від коронавірусу були невакцинованими», – зазначають у МОЗ (відповідь на запит НУШ).

    Дистанційне навчання: роз'яснення МОЗ 

    Роз'яснення опубліковано на сайті МОЗ. Обмеження, будуть діяти при кожному з рівнів епідемічної небезпеки. Рініше вони були затверджені Кабміном. «Зелений» рівень епідемічної небезпеки (низький рівень захворюваності): Відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі. З дотриманням протиепідемічних заходів, затверджених головним санітарним лікарем України для дошкільних закладів та закладів освіти. «Жовтий» та «помаранчевий» рівні епідемічної небезпеки (середній рівень захворюваності): Відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80% персоналу. Освітній процес забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і безпосередньо в закладі освіти з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог. «Червоний» рівень епідемічної небезпеки (високий рівень захворюваності): Відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80% персоналу. Інші здобувачі освіти переходять на дистанційне навчання.

    Як діяти, якщо у закладі освіти виявили СОVID-19 

    Якщо у працівника виявили температуру тіла понад 37,2°C або ознаки гострого респіраторного захворювання, він не допускається до роботи. Також він звернутися за медичною допомогою до сімейного лікаря. При появі підвищеної температури тіла понад 37,2 °C або ознак гострого респіраторного захворювання вдома, співробітник повідомляє свого безпосереднього керівника та не виходить на роботу, одночасно звертаючись за медичною допомогою. У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби СОVID-19 в одного з учнів, усі інші учні відповідної групи визнаються такими, що потребують самоізоляції, та повинні вживати заходів, передбачених галузевими стандартами в сфері охорони здоров'я.

    Інформація про перехід шкіл на дистанційку є недостовірною

    Інформація, що була поширена в соціальних мережах, стосовно запровадження дистанційного навчання на території всієї України є недостовірною. Таку інформації зазначили в повідомленні Міністерства освіти та науки. В освітньому відомстві наголошують, що в 2021/22 навчальному році освітній процес у закладах загальної середньої освіти має організовуватися з неухильним дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря № 9, постановою Кабінету Міністрів України № 1236, а також згідно з рекомендаціями щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти. Відповідно до стану епідемічної ситуації в Україні, встановлюватимуться рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

    «Рівень епідемічної небезпеки встановлюється одночасно на території всіх регіонів рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативою Міністра охорони здоров'я. Рішення розміщується на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України», — наголосили в Міносвіти. Окрім того, у Міністерстві освіти повідомили, що за вимогою МОЗ для очного навчання потрібно 80% провакцинованих співробітників у колективі закладу освіти (у разі встановлення «жовтого» або «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки).

    МОЗ визначили три можливих сценарії навчання в новому році

    У Міністерстві охорони здоров'я України визначили й опублікували критерії та рівні епідемічної небезпеки, від яких залежатиме перехід закладів освіти на дистанційну форму навчання в 2021/22 навчальному році. У відомстві запевняють, що попри те, що навчальний рік в Україні розпочався у звичному форматі, громадянам варто розуміти, що наближається період, коли очікується збільшення захворюваності на гострі респіраторні вірусні хвороби, у тому числі на COVID-19. Саме тому, залежно від особливостей епідемічної ситуації в кожному регіоні, форма навчання здобувачів освіти всіх рівнів може змінюватися. Навчальний процес може організовуватися за одним із трьох можливих сценаріїв.

    «Зелений» рівень епідемічної небезпеки (низький рівень захворюваності) Відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі. Однак варто пам’ятати про протиепідемічні заходи, затверджені постановами головного державного санітарного лікаря України для дошкільних закладів та закладів освіти. «Жовтий» та «помаранчевий» рівні епідемічної небезпеки (середній рівень захворюваності) Відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80?% персоналу. Освітній процес забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і безпосередньо в закладі освіти з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог. Рішення про організацію освітнього процесу ухвалює педагогічна рада навчального закладу в межах чинного законодавства. 
    «Червоний» рівень епідемічної небезпеки (високий рівень захворюваності) Відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80?% персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно.

    Чи будуть школи працювати очно при посиленому карантині

    У МОЗ зауважують, що школи в жовтій та помаранчевій зонах зможуть працювати очно при посиленому карантині. Але лише за умови, якщо там буде вакциновано 80% персоналу. Однак, поки повний курс щеплення пройшли лише 30% освітян.

    На 5 вересня в Україні пройшли повний курс вакцинації від COVID-19 понад 409 тисяч освітян.  Одну або дві дози вакцини від COVID-19 отримали приблизно 41% освітян, а повністю вакциновані лише 31%. Навчальний формат залежить від того, в якій зоні перебуває регіон із закладами освіти. Зокрема: У зеленому рівні епідемічної небезпеки відвідування шкіл та вишів дозволено у звичайному режимі. При жовтому та помаранчевому рівні епідемічної небезпеки відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано понад 80% персоналу. При червоному рівні відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1 – 4 класів шкіл, але лише за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80% персоналу. Для інших учнів навчання відбувається дистанційно.

    Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    pro-zatverdzhennya-protiepdemchnih-zahodv-u-zakladah-doshklnoyi-osvti-na-perod-karantinu-u-zvyazku-poshirennyam-koronavrusnoyi-hvorobi-covid-19.rar [578,14 Kb]
    (Придбали цей файл: 79)

    Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    pro-zatverdzhennya-protiepdemchnih-zahodv-u-zakladah-osvti-na-perod-karantinu-u-zvyazku-poshirennyam-koronavrusnoyi-hvorobi-covid-19.rar [2,42 Mb]
    (Придбали цей файл: 51)

    Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    pro-vstanovlennya-karantinu-ta-zaprovadzhennya-obmezhuvalnih-protiepdemchnih-zahodv.rar [455,6 Kb]
    (Придбали цей файл: 57)



    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Новини освіти / Метод-кабінет / Класним керівникам

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.