• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн
      Зараз на сайті: 29
      Наші гості: 29

      Користувачі: 
      - отсутствуют

      Пошукові системи на сайті: 

      - отсутствуют

       Останні наші відвідувачі: 





    Новорічні цікаві завдання для дітей
    • 25-11-2021, 21:15
    • 5 885
    • 0
    Новорічні цікаві завдання для дітей

    Ці зимові святкові завдання для дітей будуть цікавими та корисними. 
    Кожне завдання на листку А4. Роздрукувати та роздати дітям для вирішення та виконання роботи. Діти у захваті будуть від цих цікавих та веселих завдань.
    На кожному листку нове цікаве завдання з ілюстрацією. 
    Опис до кожного завдання в описі матеріалу.

    Завдання 1. Заповнюємо новорічний чеклист

    Це тематичне завдання сприятиме розвитку вміння планувати послідовність дій та аналізувати здійснену роботу. Дитині пропонується позначити в таблиці виконані й невиконані справи, щоб організувати підготовку до Нового року. Також потрібно написати, хто має допомогти або допоміг при виконанні тієї чи іншої справи. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме аналітичне мислення, вчитиметься планувати, укладати простий список справ.

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    zavdannya-1_-zapovnyuyemo-novorchniy-cheklist.rar [812,06 Kb]
    (Придбали цей файл: 273)

    Завдання 2. Пишемо новорічний вірш

    Це тематичне завдання допоможе формувати творчі літературні здібності учнів, сприятиме розвитку образного мислення, уяви, фантазії, уміння добирати слова в потрібній формі. Дитині пропонується написати вірш про Новий рік, доповнивши римовані рядки словами й словосполученнями. Виконуючи завдання, дитина вчитиметься відчувати ритміку поетичних творів, добирати різні форми слів, римувати.

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    zavdannya-2_-pishemo-novorchniy-vrsh.rar [760,1 Kb]
    (Придбали цей файл: 185)

    Завдання 3. Якщо я стану Сантою: Фантазуємо

    Це тематичне завдання сприятиме розвитку креативного й образного мислення, уяви та фантазії. Дитині пропонується уявити й зобразити себе в ролі Санти, придумати, як виглядатимуть чарівні сани, і намалювати їх. Уявивши, що вона здатна творити дива, дитина може написати, які саме дива це будуть, що й кому вона подарує, яке місце стане улюбленим для її польотів у ролі Санта Клауса. Виконуючи завдання, дитина вчитиметься уявляти абстрактні й конкретні об’єкти, а також описувати їх.

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    zavdannya-3_-yakscho-ya-stanu-santoyu-fantazuyemo.rar [351,96 Kb]
    (Придбали цей файл: 151)

    Завдання 4. Пишемо обіцянки на новий рік (англійською мовою)

    Це завдання допоможе дитині не лише навчитися складати  плани та обіцянки на новий рік англійською мовою, а й закріпити знання щодо вживання часової конструкції Future Simple. Завдання складається з двох частин. У першій частині завдання написано варіанти обіцянок на новий рік, наприклад, «допомагати мамі щонайменше тричі на тиждень», «підтримувати чистоту в кімнаті», «чистити зуби щоранку й щовечора», «їсти багато цукерок» тощо. Дитині пропонується прочитати обіцянки і позначити «?», якщо вона обіцяє це робити у новому році, або «?», якщо вона обіцяє цього не робити. У другій частині завдання потрібно написати обіцянки у спеціально відведене місце, закінчивши речення In the new year I will/wont, скориставшись наведеними зразками або використавши власні ідеї.

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    zavdannya-4_-pishemo-obcyanki-na-noviy-rk-anglyskoyu-movoyu.rar [921,71 Kb]
    (Придбали цей файл: 93)

    Завдання 5. Новорічні маски: розвиваємо спостережливість

    Завдання спрямоване на розвиток спостережливості та уваги. На аркуші зображено дітей у новорічних костюмах тварин, але без масок. Дитині пропонується з’єднати зображення дітей та масок відповідних тварин. Бажано, щоб дитина вголос пояснила, чому вона обирає ту чи іншу маску для певного костюма. Завдання сприятиме активізації пізнавальних процесів, розвитку вміння зосереджувати увагу.

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    zavdannya-5_-novorchn-maski-rozvivayemo-sposterezhlivst.rar [948,09 Kb]
    (Придбали цей файл: 186)

    Завдання 6. Підписуємо новорічні й різдвяні подарунки


    Завдання, що допоможе дитині самостійно виготовити й підписати ярлички для новорічних і різдвяних подарунків. Завдання складається з двох сторінок. На першій сторінці розміщено 10 ярличків із кольоровими новорічними малюнками: янголятком, сніжинкою, Санта-Клаусом, північним оленем, санями, подарунками, різдвяною зіркою, різдвяними дзвониками, ялинкою і ялинковою прикрасою. На кожному ярлику написано привітання й залишено місце для вписування імен автора подарунка й того,  кому  подарунок призначено, а також дати вручення подарунка. На другій сторінці всі зображення чорно-білі, тому дитина має спочатку розмалювати ярлики, а лише потім вирізати їх. Для виконання завдання потрібні ножиці; тоненька стрічка або мотузка, якими дитина може прив’язати ярличок до подарунка.

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    zavdannya-6_-pdpisuyemo-novorchn-y-rzdvyan-podarunki.rar [1,03 Mb]
    (Придбали цей файл: 144)

    Завдання 7. Вирішуємо проблеми Санта-Клауса

    Це тематичне завдання сприятиме розвитку креативного й образного мислення, уяви та фантазії дітей молодшого шкільного віку. Дитині пропонується допомогти Санта-Клаусу дати раду передсвятковим прикрощам, знайшовши й написавши швидке рішення щодо його дій у певних проблемних ситуаціях. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме зв’язне мовлення, аналітичне мислення, уміння встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, ураховувати ризики та планувати.

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    zavdannya-7_-virshuyemo-problemi-santa-klausa.rar [925,03 Kb]
    (Придбали цей файл: 114)

    Завдання 8. Логічна задача: «Святкові подарунки. Де чий подарунок?»

    Завдання не лише допоможе дитині розвинути логічне мислення, а й сприятиме розвитку уваги, зорової пам’яті, стимулюватиме пізнавальну діяльність. На сторінці зображено 6 схожих пакунків-подарунків, кожен із яких відрізняється від решти певною ознакою: зірочкою, кількістю бантиків, формою коробки. Дитині пропонується прочитати підказки й визначити, для кого з дітей призначено той чи інший подарунок, а потім записати їхні імена під зображеннями подарунків унизу аркуша. Правильні відповіді: 1. Юля 2. Ліза. 3. Олег 4. Єва. 5. Женя. 6. Дарина. 

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    zavdannya-8_-logchna-zadacha-svyatkov-podarunki_-de-chiy-podarunok.rar [968,43 Kb]
    (Придбали цей файл: 146)

    Завдання 9. Перетворюємо фігури на новорічні предмети або істот

    Це завдання стане чудовою нагодою для розвитку фантазії вашої дитини, водночас допомагаючи закріпити знання про геометричні фігури. На сторінці розміщено 5 фігур (трикутник, коло, конус, куб, зірка). Дитині пропонується домалювати до кожної фігури певні елементи таким чином, щоб перетворити її на річ або істоту, що пов’язані з Новим роком. Наприклад, куб можна перетворити на коробку з подарунком, конус – на новорічну ялинку тощо. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме творчі здібності, навички малювання, дрібну моторику й уяву.

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    zavdannya-9_-peretvoryuyemo-fguri-na-novorchn-predmeti-abo-stot.rar [792 Kb]
    (Придбали цей файл: 149)

    Завдання 10. Створюємо фотоальбом Санти
    Це тематичне завдання сприятиме розвитку креативного й образного мислення, уяви та фантазії. Дитині пропонується уявити себе в ролі персонального фотографа Санти і намалювати, як саме виглядали б світлини, що зображують: емоції дітей, котрі отримували подарунки; найкращу ялинку; незвичайні подарунки; найсмачніші гостинці. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме уяву, учитиметься передавати витвір уяви в художній обробці, креативно мислити.

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    zavdannya-10_-stvoryuyemo-fotoalbom-santi.rar [825,44 Kb]
    (Придбали цей файл: 143)



    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Класним керівникам / Діткам дошкільнятам / Вихователю-методисту ЗДО / Початкові класи

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.