• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн



    » » Веселі конкурси до Дня матері для дітей ДНЗ і школярів



    Веселі конкурси до Дня матері для дітей ДНЗ і школярів
    • 27-02-2024, 21:44
    • 10 164
    • 0
    Веселі конкурси до Дня матері 
    для дітей ДНЗ і школярів

    День матері. Не так давно його почали відзначати в дитячих садах і школах. До цього дня діти зазвичай готуються з особливим завзяттям, адже на свято прийдуть улюблені мами, яких хочеться порадувати і віршами, піснями, малюнками. Малюки оформляють виставки і репетирують сценки. А щоб гості не розслаблялися, педагоги разом зі своїми вихованцями придумують або підбирають цікаві конкурси до Дня матері. Нижче розглянемо найпопулярніші.

     

    Конкурси на День матері у дитсадку:

    Малюки в дитячому саду з нетерпінням чекають, коли ж їх батьки візьмуть участь в цікавих випробувань. Ведучий свята викликає публіки кілька учасниць, і кожна дитина мріє, щоб саме його мама вийшла на сцену. Жартівливі змагання ні в кого не викликають труднощів, зате дарують масу позитивних емоцій і учасникам, і глядачам. Щоб все було саме так, конкурси для мам на День матері потрібно підбирати з розумом: не занадто прості, але і не дуже складні, добрі, без натяків і двозначностей.

    «Лопни кулька»

    Для гри знадобиться від 3-5 спритних учасниць. Їм надається безліч надутих повітряних кульок. По команді мами беруть по одному з них і намагаються луснути будь-яким способом. Хтось може наступати каблуком, хтось- колоти нігтями, головне – знищити якомога більше кульок. На доказ своєї перемоги над черговим гумовим суперником необхідно підібрати його залишки. За кількістю колишніх кульок і обчислюється переможниця. 

    «Вгадай сина (дочку)»

    Двом-трьом мамам зав’язують очі і ставлять перед шеренгою дітей. Учасниці повинні на дотик знайти свою дитину. Для ускладнення завдання перед мамами хлопчиків ставлять лише чоловічу частину групи. З дівчатками простіше – батьки можуть орієнтуватися на зачіски, банти і шпильки, коли стосуються голови дитини. Тому вихователь може внести інтригу в конкурс, знявши найбільш видатні деталі вбрання маленьких модниць.

     

    «Пізнай себе»

    Це випробування не тільки покаже самих уважних і чуйних мам, але і дозволить їм дізнатися про себе щось новеньке. Суть конкурсу полягала в тому, що діти в групі завчасно складають словесний портрет головної в їх житті жінки, після чого листочки з описами перемішуються і ведучий зачитує текст. Яка мама дізнається себе – та й перемогла. Чим більше переможниць, тим краще! Зовсім маленьким діткам підійде спрощений варіант: нехай вони маму не описують, а малюють. А ті будуть шукати свій портрет серед кількох десятків чужих.

    Кулінарні конкурси

    Мама – головний кухар в сім’ї. Вона щодня готує і повинна розбиратися в кулінарії. Тому конкурси для мам на День матері, пов’язані з продуктами і рецептами, обов’язково будуть мати успіх. Найпростіші у підготовці випробування:

    • Почистити картоплину: хто швидше впорається чи отримає найдовшу 
      очищення.
    • Записати більше всіх страв, назви яких починаються на певну букву.
    • На дотик дізнаватися дрібне кухонне начиння: ложки, виделки, віночок, насадки від міксера, шумівку і т. д.

     

    Конкурси на День матері в школі

    Навчальні заклади теж щорічно відзначають це свято. Молодші школярі можуть взяти на озброєння ті ж конкурси до Дня матері, що і малюки. Але в їх розпорядженні і більш складні випробування, підготовка до яких вимагає певного часу і спеціального реквізиту.

    «Парубка»

    Учитель завчасно збирає з дітей по одній речі, яка потрібна їм для навчання. Наприклад, пенал, щоденник, якусь особливу ручку, лінійку (нестандартного виду). Зібране укладається в непрозорий пакет. Ведучий по черзі витягує предмети і запитує: «Хто втратив?» Якщо мама дізнається річ сина або дочки, вона повинна підняти руку. Перемагають усі, хто вгадав.

    На змагаються матерів дивитися весело, однак і діти не повинні сидіти весь свято в стороні. Для них теж можна влаштувати веселі випробування. Конкурси на День матері у школі можуть продемонструвати глядачам нові вміння і знання, які діти придбали саме там. Рішення математичних прикладів на швидкість, вгадування слів за типом телепередачі «Поле Чудес» і т. д.

    Спільні конкурси

    Деякі випробування вимагають командної роботи дорослого і дитини, тому вони і самі цікаві. Такі конкурси до Дня матері обов’язково потрібно включити в святкову програму.

    «Годувальники»

    Необхідно підготувати 5-10 маленьких непрозорих ємностей і стільки ж чистих ложок. У посуд будь-яку кладуть їжу: варення, мед, згущене молоко (просту і варену), сметану — загалом, все, що є в наявності. Мамам зав’язують очі. Діти беруть в руки ложку і пригощають конкурсанток тим, що обрали (на кожну учасницю – одне блюдо). Мама повинна вгадати, чим же попотчевало її чадо. Асортимент страв до останнього залишається таємницею. Це приклад того, що конкурси до Дня матері не тільки розважають, але й навчають дорослих довіряти дітям. Адже не так просто дати в руки дитині ложку, раптом капне на блузку або нагодує чимось не тим.

    «Супермаркет»

    Дві пари учасників (мама + дитина) стоять в одному кінці залу (класу). У протилежній стороні знаходиться стіл-«супермаркет», де складені продукти (штучні) та господарські товари (губки, мило, банки від шампунів, щітки, посуд). Дорослим видають «списки покупок», де вказані від 7 до 15 позицій з тих, що є в «магазині». Мама називає дитині один предмет, той біжить до столу, бере необхідне і повертається назад. Потім отримує нове завдання – і знову в путь. Яка команда швидше збере всі за списком, та і перемогла.

    Потрібні призи?

    Щоб конкурси, присвячені Дню матері, стали ще цікавіше, варто передбачити для переможців призи. Нехай вони і будуть чисто символічними. Наприклад, підійдуть картонні медалі або кубки з написами, цукерки, повітряні кулі.

    Кожній дитині буде приємно забрати додому фізична підтвердження своїх і маминих успіхів. А ведучому потрібно подбати про те, щоб ніхто з гостей не пішов без нагороди.


    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    vesel-konkursi-do-dnya-mater-dlya-dtey-dnz-shkolyarv.rar [26,92 Kb]
    (Придбали цей файл: 243)



    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Класним керівникам / Діткам дошкільнятам / Початкові класи / Сценарії свят

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.