• Популярні новинки

    Ваш кабінет


    Наша сторінка

    Зараз онлайн
      Зараз на сайті: 40
      Наші гості: 38

      Користувачі: 
      - отсутствуют

      Пошукові системи на сайті: 


       Останні наші відвідувачі: 
      - отсутствуют



    » » Практичні поради класному керівникаві для роботи з дитиною з ООП



    Практичні поради класному керівникаві для роботи з дитиною з ООП
    • 24-03-2020, 22:43
    • 8 030
    • 1
    Практичні поради класному керівникаві 
    для роботи з дитиною з ООП

    Дана презентація дає нам можливість знайти правельний підхід 
    до діток з особливими освітніми потребами. Та практичні поради 
    класному керівникові при роботі з дітьми ООП

    Інклюзивна освіта – це система освітніх послуг, що ґрунтується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права навчатися за місцем проживання, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами, зокрема дитини з особливостями психофізичного розвитку, в умовах загальноосвітнього закладу . Інклюзивне навчання забезпечує доступ до освіти дітей з особливими потребами у загальноосвітніх школах за рахунок застосування методів навчання, що враховують індивідуальні особливості таких дітей.

    Згідно з Концепцією розвитку інклюзивного навчання в Україні здійснюється активний пошук та впровадження ефективних шляхів соціальної взаємодії дітей, що потребують корекції психофізичного розвитку, із їхніми здоровими однолітками. Найпершими, хто помічає проблеми та труднощі у розвитку дитини є батьки, лікарі-педіатри, вихователі. Тому дуже важливо, щоб вони не зволікали, не чекали на спонтанне усунення вади, а звернулися до фахівців. Консультацію щодо раннього розвитку дитини, створення необхідних для неї умов, за необхідності - і допомогу, можна одержати у психолого-медико-психолоіїчних консультаціях.


    Концепція інклюзивної освіти відображає одну з головних демократичних ідей:

    Навчальний процес: впровадження навчальних стратегій, спільне обговорення результатів роботи класу, разом можна з’ясувати на які результати ми очікуємо і чого нам вдалося досягти, більш детально розглядаємо елементи уроків і виявляємо моменти на які потрібно звернути увагу.


    Оцінювання результатів:
    якщо обидва фахівці обрали вірну навчальну стратегію, підготували дитячий колектив до позитивної взаємодії один з одним, то оцінювання - це не складний етап, але робимо це об’єктивно, а для дитини з ООП акцент робимо на виконанні адаптованої або модифікованої програми з предмету.

    Дисципліна:
    простими словами пояснюємо дитячому колективу, що ми всі різні і в цьому наша перевага. Просимо допомоги у дітей діяти однаково і спокійно ставитися до проявів незрозумілої поведінки, якщо така є у дітей з особливими освітніми потребами.

    Звітність:
    не забуваємо про професійну етику і конфіденційність, обговорюємо результати навчання, комунікативні навички та соціалізацію дітей з ООП з їх батьками. Знаючи потреби дитини звертаємося до адміністрації з метою обладнання навчального середовища. Разом пишаємося досягненнями дитячого колективу.


    Від спільних координованих дій вчителя і асистента в процесі роботи в інклюзивному класі виграють не тільки діти з особливими освітніми потребами, а й усі учні класу;

    Сприяти успішній адаптації в соціумі;

    Корекційна робота з дітьми з особливими освітніми потребами сприяє позитивному прогнозу щодо отримання якісної освіти та інтегргації в суспільство, а також формуванню інтересу до навчання, адекватної самооцінки, особистісних установок.




















    Я – особлива дитина,
    Я ангел з одним крилом,
    Боже творіння, людина,
    Що бореться в світі зі злом.
    В моєму серці багато
    Віри, надії, тепла…
    І лине мрія крилато,
    І прагне любові душа…

    Матеріал додав: Громова Ольга

    ЗАВАНТАЖИТИ БЕЗКОШТОВНО!
    praktichn-poradi-klasnomu-kervnikav-dlya-roboti-z-ditinoyu-z-oop.rar [2,45 Mb]
    (Придбали цей файл: 314)



    Сподобалося? Поділіться з друзями!



    Категорія: Класним керівникам

    На головну



    Залиште будь ласка свій коментар щоб ми знали що дана публікація цікава, та принесе свою користь для вас!
    Дякуємо!

    Шановний користувач нашого сайту.
    Ви зайшли на освітній сайт як незареєстрований користувач.
    Будь ласка
    Зареєструйтесь на сайті (1 хвилинка часу) або увійдіть під своїм іменем за допомогою кнопок соц-мережі Fb. Після реєстрації на нашому сайті, для вас будуть відкриті всі можливості сайту. Коментарі і повне право на всі категорії та інші функції.
    26 марта 2020 19:00
    • Публікацій: 0
    • Коментарів: 0
    Мені дуже подобається ваш сайт.
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.